HOTEL DE LA POSTE


Renovation and redevelopment of the Hotel de la Poste on the site of Thurn & Taxis

Year ︎︎︎ 2016-
Status ︎︎︎ Phase 1 completed / adjudication of the terrace
Surface ︎︎︎ 3,365 m²
Budget ︎︎︎ 2,800,000 €

____________________________________


The Hotel de la Poste is the old post office on the site of Thurn & Taxis. In the post office, a mixed programme is set up in a historically valuable building. The ground floor of the Hotel de la Poste has already been converted into a party room. A complementary programme will be set up on the floors: a bar, restaurant, cinema, gallery, meeting rooms and commercial spaces. The design examines the optimal implantation of the programme, circulation, evacuation and integration of lifts, compartmentalisation and the integration of techniques in relation to heritage.

Belvedere - lodge at the existing monumental building

In the final phase, the assignment consisted of creating a terrace on the first floor in front of the dining room of the Hotel de la Poste. The main idea of the project was to integrate this new space into its materiality without undermining the monumentality of the building. A light waffle structure made of welded fins forms an elegant roof structure that contrasts with the massive existing building. Floors in perforated metal and light balustrades with welded-in net give the structure transparency and allow light to pass through. In this way, the terrace becomes a kind of lodge and enhances the quality of the new programme.













































































© 2021 ALTSTADT